Z tanich opon w jednym z aut jeżdżę na Rainexpert3. W tej cenie i rozmiarze 155, na mokro nie ma nic lepszego. Szczególnie fajne jest hamowanie na mokro. Wiadomo na suchym, czy przesychajacym jest do niczego.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Podpowiecie?
Pod względem parametrów wypadają tak samo. Nie gdy nie miałem ani Michelin ani Dunlop, ale zawsze myślałem, że Michelin to wyższa klasa. Co byście wybrali?
- Michelin ENERGY SAVER+ http://www.motostrada.pl/opona/miche...-91-v#89506783
- Dunlop SP Sport Bluresponse http://www.motostrada.pl/opona/dunlo...-91-v#67337993
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam,
Co polecacie z tej trójki do felgi TRIFID 7.5Jx17 ET 49:
1. Dunlop SP SPORT MAXX RT 225/45 R17
2. Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 225/45 R17
3. Continental CONTISPORTCONTACT 5 225/45 R17
W przypadku dunlopa opona jest dodatkowo wzmacniana, ma to jakiś plus w przypadku montażu w o2fl?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Dodam i swoje 5 groszy.
Od paru lat latałem na 2szt Michelin Energy Saver i 2szt Fulda nie pamiętam modelu.
Michelin ma 7 lat i widać już sporo pęknięć gumy na bokach, ma o wiele bardziej miękkie boki niż Fulda.
Fulda ma 9 lat i 0 jakichkolwiek pęknięć.
Co do trwałości to się nie wypowiem, mało przejechane na ich wiek.
Teraz kupiłem Dunlop SP SPORT MAXX RT, wg mnie o wiele lepsze niż te dwie wyżej.
Komentarz
-
-
mirek_p11, moje subiektywne odczucie co do Hankooka Kinergy Eco potwierdza ich wysokie miejsce w tescie. Osobiscie, uzywam tych opon w rozmiarze 195/65/15 i 1zl nie dolozylbym wiecej do drozszych opon bo zwyczajnie nie warto.
Wczesniej uzytkowalem GY, Conti, Pirelli w roznych autach i roznych rozmiarach i nie odczuwam pogorszenia wlasciwosci jezdnych przy tych najtanszych Hankookach (wzgledem konkurencji).
Sa ciche, stabilne na mocnym deszczu, auto pewnie sie prowadzi.
Komentarz
-
-
Wygląda na to, że obojętnie co wybiorę (Michelin czy Dunlop) to będę zadowolony Ci co mają Michelin mówią, że to lepszy wybór, posiadacze Dunlopa twierdzą odwrotnie, a posiadacze innych marek polecają swoje
Tym razem wybór padł na Michelin. Moje zimówki Continental ContiWinter mają już 5 sezonów, więc może trzeba będzie je wymienić (choć są w sumie w dobrym stanie i mają mały przebieg) i to może będzie okazja, żeby spróbować Dunlopa.
Dzięki!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIleszekmw, zobacz jaki kubuś
Wulkanizator przebijał opony. Tak przyciągał klientówO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Voit, żonka miała w c3 oponki Michelin Saver i po 6 sezonach zużycie ok. 2mm ( przebieg auta 80000 km ). Oczywiście po takim czasie kwalifikowały się do wymiany, ale tylko ze względu na swój wiek.
W zał. test opon letnich 185/60/15 z AŚ 03/2015
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Jaka firma, erergysever to gniot jakich mało, porównywalna do chinczyków za 100 parę złotych, tylko emeryt drogowy może być z tego czegoś zadowolonyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Kris86
Zamieszczone przez Sebastian_M26Jaka firma, erergysever to gniot jakich mało, porównywalna do chinczyków za 100 parę złotych, tylko emeryt drogowy może być z tego czegoś zadowolony bo zmniejsza zużycie paliwa.
Ja akurat jestem bardzo zadowolony z tych opon, bo rzeczywiscie sporo paliwa oszczedzaja i bardzo wolno sie scieraja. Wyniki hamowania na suchym maja bardzo dobre a na mokrym jakos nie odstaja od najlepszych
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Jaka firma, erergysever to gniot jakich mało, porównywalna do chinczyków za 100 parę złotych, tylko emeryt drogowy może być z tego czegoś zadowolony bo zmniejsza zużycie paliwa.
Tu mamy następnego któremu się spieszy do piachu.
Pies ci mordę lizał, obyś nikogo nie zabrał ze sobą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Dobra chłopy...
Opony muszą być ciche, dobrze trzymające na mokrym i stosunkowo tanie (tak do tysiaka). Rozmiar 205/55/16 z indeksem prędkości V. Co kupić? Dość pilne...
Hankook Ventus Prime 2 lub Kinergy Eco spełni te wymagania?Zamieszczone przez blmirek_p11, moje subiektywne odczucie co do Hankooka Kinergy Eco potwierdza ich wysokie miejsce w tescie. Osobiscie, uzywam tych opon w rozmiarze 195/65/15 i 1zl nie dolozylbym wiecej do drozszych opon bo zwyczajnie nie warto.
Co do wątku, wolałbym aby ludzie kupowali nowe dębice, kormorany czy inne budżetówki niż wyjechane 2 letnie bridgestone-y od niemca ...
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Dla tych co szukają dobrego kapcia.
dzisiaj założyłem Pirelli P Zero w standardowym rozmiarze 225/40/18 pierwsze moje wrażenia to jest po prostu ogień w porównaniu z wcześniej użytkowanymi Michelin PS3.. wizualnie opona wymiata, co ciekawe w porównaniu do Michelin jest szersza w części czoła opony...z tyłu mam jeszcze Micheliny i ewidentnie widać ze Michelin idzie w taki lekki stożek a Pirelka się rozszerza i to tak ze aż sprawdzałem czy aby ten sam rozmiar mi przysłali :lol: ...jeśli chodzi o przyczepność to mam takie wrazenia jakbym wcześniej jeździł na jakiejś budżetówce a teraz zmienił na premium :wink: dwa ..trzy ..auto idzie równi prosto z lekkim uślizgiem....podczas gdy na Michelince potrafiło mocno myszkować ...i pomyslec ze człowiek tyle lat wierzył reklamom i stereotypom.....echhh :szeroki_usmiech
do Seata założyłem żonie niestety Michelin ENERGY...ale to jakas maskara panowie jest :shock:...mogłem Debice brac po polecali :lol:
Komentarz
-
Komentarz